Fotógravírozott ajándéktárgyak

Kedves Vásárlók!

A fotógravírozott ajándék tárgyak rendelése átmenetileg nem lehetséges!

A fotógravírozás az egyik legkedveltebb és legmutatósabb ajándék, a fa ajándéktárgyaink közül. Többféle formában is eltudjuk készíteni, akár egyedi igények alapján is. Fotót nem csak fára, akár üvegre, festett üvegre, csempére, járólapra, fémre (csak tiszta fémre, ami nem bevonatos fém), akrilra is lehet fotót gravírozni.

Az egyik legegyszerűbb verzió, ha a fotót egy rétegelt falemezre, (vagy akár tömör fára) rágravírozzuk, és a hátuljára teszünk egy kép akasztót, ennél fogva már is a falra akasztható.

A rétegelt falemezre gravírozott fotót, akár képkeretezővel be is kereteztetheti, így talán még szebben mutat majd a megajándékozott szobájának falán, vagy akár az asztalán. A fotógravírozás kivágott formája lehet téglalap, négyzet, kör, ovális, szív vagy bármilyen formájú.

Készíthető olyan fotógravírozás is, hogy a képkeret is ugyanazon anyagból készül el, lézergravírozással bármilyen motívum, minta vagy szöveg gravírozható rá, vagy akár áttört mintával is díszíthető a keret.

Készítünk asztali változatot is, amely a kép hátulján egy kihajtható támasz segítségével helyezhető el asztalra vagy szekrény polcra.

Fotógravírozás készíthető különböző méretű és formájú díszdobozokra is. Az általunk készített dobozokat, akár fotógravírozással is eltudjuk készíteni. Legyen szó boros dobozról, teás dobozról, vagy akár bonbonos dobozról.

 

Fotógravírozás feltételei:

Éles, kontúros, zajmentes, minél nagyobb felbontású (min. 2-3 Megapixel), eredeti (nem szerkesztett, nem közösségi oldalról letöltött), digitális fotó, JPG vagy PNG formátumban.

A fotógravírozás minőségét úgy tudnánk legegyszerűbben jellemezni, mivel ez a technológia milliónyi képpontokból alkotja a képet, ezért ha kicsi fotógravírozást kérünk, pl. 10x10 cm alatti méretben, akkor a fotógravírozás nem lesz túl részletgazdag. Tehát a fotógravírozás minősége függ a gravírozandó mérettől is. Egyedi igény esetén készítettünk már fotógravírozást kulcstartóra is, kb. 30x40mm volt a gravírozott terület. Az alább található képgalériánkban erről is látható fotó.

 

Jó tanács:

A fotógravírozás akkor lesz szép a fa ajándéktárgyakon, ha annak felbontása minél nagyobb (legalább 2Mpixel, vagy legalább 1Mbyte méretű), és ami még talán a legfontosabb, hogy minnél élesebb. Legtöbb esetben, a megajándékozottról csak a közösségi oldalakról tudnak lementeni fotókat, melyek mérete elég kis felbontású, ezek minőségileg messze elmaradnak a jó minőségtől.

A fényképen látható személy, vagy személyek arcának tökéletesen kell látszódnia, azaz a fotó nem lehet túlexponált (túl világos), és alulexponált sem (túl sötét), az arcuk nem lehet homályban, árnyékban és nem lehetnek túl távol sem, mert akkor az arcuk sem látszódik.

Amennyiben szimpla üveges boros dobozra, vagy 10x10 cm-nél kisebb területre, pl. hűtőmágnesre szeretne fotógravírozást készíttetni, javasoljuk, hogy ne egész alakos fotót válasszon, hanem csak arcképes fotót.

Ha régi papír alapú fényképet szeretne be szkennelni, akkor minimum 300 dpi-ben és JPG file-ban mentse el.

Fotógravírozott ajándéktárgy rendelésének lehetőségét, keresse a Személyre szabható termékek menüpontunkban, vagy kattintson az alább található FOTÓGRAVÍROZÁS gombra.

Amennyiben kérdése merülne fel a fotógravírozással, vagy az egyedi ajándéktárgy rendelésével kapcsolatban, úgy forduljon hozzánk bizalommal, az Információk menüpontunkban található elérhetőségünk valamelyikén. 

 

 


 

 Fotógravírozásaink